شب اول من نگهبان بودم؛ جالب بود ببینم او چگونه کار میکند که بهش لقب پاطلایی دادند؛ وارد میدان مین شد. من نیز هر چند وقت یک بار از روی خاکریز سرک میکشیدم و با دوربین مادون قرمز او را نگاه کردم.
حزب جمهوری اسلامی در سالیان اولیه پیروزی انقلاب، در نوک پیکان حملات ضد انقلاب قرار داشت، با این همه با قدرت وصلابت بر ارزش های نظام اسلامی وخط امام پای فشرد و موجب ناکارآمدی گروهک های مدعی گشت.
عکسی که می بینید، خبر انتخاب اولین زن میلیونر ایرانی را در جریان اعلام برندگان بلیط بخت آزمائی در قبل از انقلاب اسلامی نشان می دهد. این بلیتها تحت عنوان «اعانه ملی» یا عناوین مشابه در سال های دهه چهل و پنجاه هجری شمسی در ایران فروخته می شد اما از آنجا که از نظر علمای مذهبی، چنین کاری، « قمار» تلقی می شود، پس از پیروزی انقلاب، فروش آن ممنوع شد.
در یادداشتهای شنبه 16/12/54 اسدالله علم آمده است : «سرشام رفتم. مطلب مهمی نبود. فقط علاحضرت شهبانو جلوی شیطنت سگ بزرگ شاهنشاه را جدا گرفتند که سر به بشقاب همه می زد. شاهنشاه فرمودند چرا اینطور می کنی؟ جواب دادند همه به این سگ هم تملق می گویند. تنها من می خواهم این کار را نکرده باشم.»
باستانشناسان قدمت این تقویم را حدود هشت هزار سال پیش برآورد کردهاند.سیستم مزبور از دندان خرس وحشی ساخته شده و ۲۸ دندانههای مثلثی مینیاتوری و حکاکیشده بر روی آن از چرخه ۲۸ روزه ماه و همچنین چهار فاز آن حکایت دارند
روزی که اسماعیل ریخته گر اصفهانی توپ جنگی تزئینی اش را برای فتحعلی شاه قاجار می ساخت، هیچ فکرش را نمی کرد که این توپ بهانه ای شود تا مردم حاجت هایشان را از این توپ طلب کنند. توپی که دختران تهران قدیم برای بخت سفید و طالع بلندشان به آن دخیل می بستند و فراری ها و مجرمان در کنارش پناه می گرفتند تا دولتی ها از مجازات شان صرف نظر کنند!
قراردادهای ننگین هچون «گلستان» و «ترکمنچای» از جمله این خاطرات تلخ تاریخی هستند که در سرنوشت کشور تاثیر منفی فراوانی گذاشته و غرور ملت ایران را به شدت خدشه دار کردند. با این حال مرور زمینه ها و پیامدهای این وقایع می تواند روشنگر راه آیندگان باشد.
مجموعه صفحاتی از شماره ای از روزنامه ی عصر جدید (۲۱ ذیقعده ی ۱۳۳۳ هجری قمری برابر با ۷ مهر ۱۲۹۴ - ۳۰ سپتامبر ۱۹۱۵) است که سرود ملی پیشنهادی غلامرضا خان سالار معزز را نشان می دهد. شعر سرود هم ضمیمه ی مقاله است.
ناصرالدین شاه قاجار را به عنوان یکی از خوش گذرانترین پادشاهان تاریخ میشناسیم که در مدت سلطنت 50 سالهاش تا توانست به گشت و گذار و سفر پرداخت. اگر برایتان جالب است بدانید دخل و خرج این سفرها چگونه بود این هم یک سند از هزینههای صرف شده در یک اردوی عهد قجر!
زندان رفتن نصیری، پلکان پیشرفت او شد تا بعدها به سمت رئیس ساواک رسید. وی ابتدا سرهنگ بود اما بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و بازگشت شاه سپهبد فضلالله زاهدی به وی درجه سرتیپی داد .
قالی پازیریک قدیمی ترین فرش دنیا است که در سال ۱۳۲۸ (۱۹۴۹) توسط سرگی رودنکو، باستان شناس روس در دره پازیریک در کنار اشیاء باستانی دیگری در در گور یخ زدهٔ یکی از فرمانروایان سکایی کشف شد. دره پازیریک دره ای کوچک در شمال کوهستان آلتایی در جنوب سیبری مرکزی و ۷۹ کیلومتری مرز مغولستان قرار دارد. بیشتر پژوهشگران این قالی را از دست بافت های پارت ها ...
مئیر عزری متولد اصفهان و در یک خانواده یهودی بود. او پس از تاسیس حکومت صهیونیستی در سال ۱۹۵۰ میلادی به آنجا کوچ کرده و چندی بعد به ایران اعزام و نزدیک به ۲۰ سال سفیر این رژیم در حکومت محمدرضا پهلوی بود
احمدشاه قاجار (۱۲۷۵ تبریز — ۱۳۰۸ پاریس) هفتمین و آخرین پادشاه قاجار در ایران بود. او دومین پسر محمدعلیشاه و نخستین فرزند پسر او از ملکه جهان بود که در هنگام ولیعهدی پدرش در تبریز به دنیا آمد و پس از فتح تهران و خلع محمدعلیشاه، توسط مجلس عالی رجال و بزرگان مملکت در ۱۲سالگی به سلطنت رسید.
پایانه های حمل و نقل بین شهری مسافرین یکی از پر سابقه ترین ارکان هر شهر در طول تاریخ ایران بوده است، چرا که همواره گروهی در پی سفر به نقاط گوناگون برآمده و در پی آن مراکزی تحت عنوان کاروانسرا دایر می شده است.